Премиерна изведба на „Сина роза”, во 2020 година, драма според мотиви на “Стаклена менажерија” од Тенеси Вилијамс. Играат: Жале Османи и Томислав Давидовски, Режија: Румена Шопова, Драматург: Дамјан Дуковски, Сценографија и арт директор: Тамара Забазноска, Музика: Анастазија Голчева, Продуцент: Нена Минчев.

Премиерната изведба ќе се одигра на 19 септември (сабота), со почеток во 20:00 часот, во Pasteur Coffee and Music Laboratory. Првата изведба, 20 септември (недела) со почеток во 20:00 часот, во Pasteur Coffee and Music Laboratory.

Поради и согласно мерките за претпазливост за COVID-19, местата ќе бидат ограничени. Потребни ќе бидат резервации на: teatar.sinaroza@gmail.com. Цена на билет: 150 денари

Благодарност до Pasteur Coffee and Music Laboratory, Zootrop Studio, Camera Obscura (media and entertainment center). Проектот е финансиран од Министерство за култура.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s